Dekksoffiser

Dekksoffiser

Søknadsfrist 15. April

 

 

Maritim faglig utdanning har mere enn 50 års historie i Lofoten/Gravdal, og er naturlig forankret i regionens fundament for utvikling av fiskerier og skipsfart generelt.  Vi har et dedikert lærerteam som har ett stort ønske om å bidra til at studentene får en faglig god start på sin maritime karriere. Utdanningen ved Lofoten Maritime Fagskole gir høyeste maritime sertifikater og tilfredsstiller alle internasjonale krav til utdanningen. Den maritime næringen har en innovasjon man aldri har sett maken til og vi håper vi virkelig at dette er en utdannelse som frister.

Nordland Fagskole/Lofoten maritime bærer med seg lange utdanningstradisjoner innenfor ulike maritime næringer. Skolen har utdannet dekksoffiserer i en tidsperiode på over 60 år. Vi har hatt 2-årig akvakulturutdanning og ettårig havbruksmekanikerutdanning. I dag har skolen grunnkurs naturbruk, VG2 fiske fangst og Matros/motormann-utdanning. Skolen har dermed et komplett utdanningstilbud innenfor fiskerier og nautikk

 

Velkommen som student hos oss!

 

1/12

Skipsoffiserutdanningen i fagskolen driver opplæring slik at kvaliteten sikres i henhold til internasjonale krav, STCW konvensjonen (The International Convention of Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers). Målet med utdanningen er å utdanne skipsoffiserer med moral, holdninger, kompetanse og yrkesetikk for et krevende yrke på sjøen.

Opplæringen gis sammenhengende over 2 år med avsluttende eksamen.

Fordeler ved å velge dekksoffiserutdanning ved Nordland Fagskole/Lofoten maritim

 • Nye skolefasiliteter og oppgradert simulatorpark

 • Tilgang på simulator på ettermiddag- og kveldstid.

 • Tilgang til undervisningsfasiliteter på kveldstid.

 • Kadettfarledsbevis fra og med skoleåret 2018/19

 • Fritids tilbud: rabatt avtaler med utvalgt lokalt næringsliv.

 • Lofoten byr på fantastiske tur og friluftsmuligheter

 • Velferdstilbud:

  • Gratis tilgang til skolens treningsfasiliteter

  • Studentavtale med Stamina og Trivsel treningssenter

  • Studentavtale med Intersport (15 % rabatt på alle varer)

  • Studentavtale med Surprise kafe (10 % rabatt på alle varer)

  • Studentavtale med Lofothallen AS (Svømmebasseng)

  • Studentavtale med Meieriet kultursenter Leknes

  • Studentavtale med Lofoten Alpinsenter (25 % dags- og årskort)

 • Gode muligheter for hybel og leilighet

 • Alle nødvendige sikkerhetskurs tas i samarbeid med vårt lokale sikkerhetssenter

 • Tett samarbeid og oppfølging av våre lærere

 • Mulighet for å bruke skolens fartøy til gjennomføring av tokt

 • Fantastiske natur og friluftsmuligheter. Lofotfisket er verdensberømt.

Studentliv

Til høsten 2019 reiser 2.års student Jonas Eriksen til Miami for å gå om bord på cruiseskipet til Norwegian Cruiseline ‘’Ms Norwegian Epic’’. Der skal han fortsette karrieren som kadett, målet er å bli kaptein.
‘’Helt utrolig at jeg får mulighet til dette. Jeg har drømt om å bli kaptein siden jeg var 6 år gammel. Skipet har en kapasitet på 5700 passasjerer og mannskap. Det er halve kommunen min som jeg kommer fra på et skip! Det å få være med i ledergruppen til en så stor båt er fantastisk!  Skipet seiler langs floridakysten, til Carribean, over Atlanterhavet og i Middelhavet. Mange land, byer og tettsteder besøkes av det 330meter lange cruiseskipet. Dette tilbudet har jeg altså fått ved å utdanne meg ved Lofoten Maritime Fagskole, avslutter Eriksen som er kjempefornøyd med 2. plass for beste stand på årets utdanningsmesse.

Studentintervjuet: Jonas Eriksen

1) Hva var veien din til Lofoten Maritime Fagskole? 

Etter 10 års grunnskole ble første videregående elektro, etterfulgt av andre videregående maritime fag og tredje videregående matrosfaget. Så startet jeg som lærling på lastebåt og var her halve lærlingtiden før jeg avsluttet den i Torghatten nord. Etter dette tok jeg fagbrev som ga grunnlag for inntak til fagskolen. 

2) Hvorfor valgte du Lofoten maritime fagskole? 

Jeg valgte LMF fordi den var lokal og nært min boplass, men først og fremst fordi skolen har godt rykte, gode lærere og ettertraktede studenter i arbeidsmarkedet. Samtidig får man alle nødvendige kurs og sertifikater her!

3) Hvorfor bør en velge dekksoffiserutdannigen ved Lofoten Maritime Fagskole og hvilke fordeler fins          ved å velge LMF?

En bør velge LMF fordi skolen er blant de beste på landsbasis også blant høyskoler. Noen av lærerne har mastergrad og bachelor, mens andre er tidligere kapteiner. Dette skaper en god undervisning koblet opp mot hva vi virkelig møter ute i arbeidslivet. 

4) Hva er planene dine etter Lofoten Maritime Fagskole? 

Skolen er internasjonal noe som gir et hav av gode muligheter. Planen er å begynne som kadett i Norwegian Cruise Line for å samle opp relevant fartstid til å utløse D3. Etterpå er det bare å jobbe å kose seg før man om noen år får ut D1 sjøkaptein.

5) Hvorfor bør man velge å bli dekksoffiser? 

Om man liker mye fri, godt betalt og vil ha en variert arbeidsdag burde man absolutt blir styrmann. Man er med på å bestemme sin egen arbeidsplass og dagene er aldri lik. Samtidig er det morsomt å kjøre stor båt og halve året fritt!

Søknadsfrist 15. April

Rektor: Pål Domben

Maritim avdelingsleder: 

Finn Hartvigsen
Tlf: 75 65 48 02/
41 23 92 25

Besøksadresser:
Leknes - Storgata 60

 


Epost: postvlv@vgs.nfk.no

Telefon 75 65 45 00

Org.nr: 974621169

 

 

Postadresse:

Postboks 23

8376 Leknes